Edit in León, Nicaragua

Bijna 2 weken voorbij

Hallo allemaal,

Ja ´t is wat! Alweer bijna 2 weken voorbij! Tijd gaat hard als je plezier hebt.. Hier een klein verslagje van mijn bezigheden de afgelopen dagen:

Heb nu iedere dag les van de zelfde Spaanse lerares, Gloria, en dat bevalt me erg goed! Ik kan ontzettend met haar lachen en ze geeft erg goed les. Ze praat bovendien expres op haar normale tempo waardoor ik veel beter wen aan de snelle manier van praten van de mensen hier. Bovendien is ze erg nieuwsgierig, stelt continu vragen over Nederland, mijn familie, mijn vrienden, mijn werk, etc. waardoor ik ook meer zelf moet praten. Ik merk dat ik nu ook beter in de supermarkt wat durf te vragen en makkelijker met mensen op straat praat.

Dinsdag ben ik naar een van de universiteiten hier geweest, daar is namelijk een zwembad. Doordat ik al om 1 uur ´s middags er was (ja, dat is al, ik had namelijk ´s ochtens spaanse les) had ik het zwembad voor mijzelf alleen, de leerlingen van de universiteit zaten nog in hun lessen. Het verbaasd me weer hoe goedkoop de taxi is, heb een kwartier erin gezeten en dat kostte maar 60 eurocent. Daar start een Nederlandse taxichauffeur zijn motor nog niet voor.. Bovendien krijg je er ook nog een gezellig praatje bij. Het viel me ook weer op hoe behulpzaam de mensen hier allemaal zijn, iedereen hielp me met het vinden van het zwembad (is een heel groot terrein) en toen ik wegging kwam de bewaker even uit zijn hokje om een taxi voor mij aan te houden. Toen hij er een had waarschuwde hij me nog dat ik niet meer dan die 60 cent mocht betalen en dat ik het van te voren moest vragen omdat ik anders afgezet zou worden omdat ik blank ben. Super leuk dat zo´n man zo meedenkt.

Ben donderdag weer naar de bios geweest met het andere Nederlandse meisje, is echt een beleving hier. De hele bios leeft mee met de film. Aangezien ik naar een comedie was geweest lag dus de hele zaal continu krom van het lachen. Erg grappig, vooral omdat je vanzelf mee gaat doen.

Vrijdag ging het Nederlandse meisje weg, die trekt nu door naar Guatemala. Heb na mijn les een hele tijd geinternet, heb geskypt met mijn ouders, dick en nicole, was heerlijk ¨even¨ hun stem te horen! ´s Avonds heb ik, zoals bijna iedere avond, een hele tijd met Hildita, het kleine meisje uit mijn gezin gespeeld. We hebben samen met mijn spaans kwartet gespeeld (ze heeft alle categoriën uit haar hoofd geleerd en noemt die nu telkens op als ze mij ziet) en we hebben ook nog gedanst. Wat kunnen die latino´s heerlijk dansen zeg, zelfs zo´n klein meisje!

Zaterdag heb ik eigenlijk helemaal niks gedaan (is ook wel eens lekker). Zondag heb ik een bus naar de kust gepakt, een uur met de bus voor 40 eurocent (het blijft me verbazen). Toen heb ik ook weer veel vriendelijkheid gemerkt, de kaarjesman en een andere jongenmanuit de bus vertelden me welk strand het beste was en die (erg mooie) jongenman stapte zelfs speciaal ook uit bij dat strand om me de weg te wijzen naar het strand vanaf het bus¨station¨.Erg veel krottenwijken gezien dicht bij de kust... Strand zelf was erg gaaf, ook super dat je gewoon in de Grote Oceaan kan zwemmen!

Maandag heb ik weer niet veel gedaan buiten mijn les om, was namelijk ontzettend verbrand op het strand, ´t was zo erg, dat ik me er niet lekker door voelde dus heb veel uitgerust. Dinsdag heb ik ´s middags een recept in het spaans geschreven, daar had mijn lerares om gevraagd, dat is nog moeilijker dan het lijkt! ´s Avonds naar de bios geweest in mijn eentje.

Vanochtend weer spaanse les gehad, het nieuws van de Mexicaanse griep is hier het praatje van de dag. Er zijn namelijk mogelijke gevallen geconstateerd in de landen om Nicaragua heen, maar dat is gelukkig nog niet zeker.. Mijn spaanse lerares had wel alvast vitaminetabletjes voor me meegenomen, om te voorkomen dat ik ziek wordt. Weer een teken dat het echt super leuke mensen zijn! Heb ook een simkaartje gekocht waardoor ik hier ook kan bellen naar mensen die hier wonen, ga morgen het nummer van een ander nederlands meisje aan mijn lerares vragen, die weet misschien iets over een vrijwilligersproject hier in de stad. Ben benieuwd!

Nou ladies and gents, dit was het weer even. Blijf vooral reageren, ik word iedere keer helemaal blij van alle reacties!

heel veel liefs Edit

Martine

Ik zei het net ook al op msn.. maar het klinkt zo geweldig cool daar! echt vet wat je daar gewoon ff allemaal in je eentje doet!
Ik doe het je niet na!
xx

susie

nou dan zal ik ook maar ff reageren. Toevallig hadden we net gisteren al het een en ander besproken dus het was niet allemaal nieuws maar het klinkt allemaal superleuk!
Zoals je weet is het nu heel laat bij ons en ben ik net terug van koninginnennacht (weet je ook al omdat we net hebben gemsnt).
Leuk om weer wat van je te lezen en te zien. Heb de kleine plukkies welterusten gezegd van je ; )

Nou ik ga gauw mijn mandje opzoeken. Geniet ervan en lekker schudden met die billen he samen met die latino's!!! ; )

xxxx

Margreet

Heerlijk om je verhalen te lezen! Je gaat lekker! En als een speer met je Spaans... hmmm... doe mij ook een beetje! ;-)

idalien

he klinkt goed allemaal weer! pas op voor de mooie jongens......in nederland zijn ook best leuke hoor! gister was er nog 1 bij ons in de praktijk, maar helaas voor de buren. echt goedkoop het openbaar vervoer, zouden ze hier ook moeten doen! ga ff je nieuwe foto's bekijken xxxxx mamsie

daddy

klinkt weer helemaal goed! Leuk om je ff met msn-video gezien te hebben. En natuurlijk weer een hoop belangrijke informatie uitgewisseld ;)

Nou meid, kalm aan met 'de mannen' (niet te veel shaken met de billen want daar worden ze onrustig van)en heel veel plezier nog daar.

xxx daddy

Nicole

Wat leuk om ook beelden te zien bij je verhalen! Ook onwijs leuk om met je te skypen, dan lijk je niet zo ver weg op de een of andere manier!
Wij hebben net lekker langs de Vrijmarkt in Gouda gestruind... Is niet echt te vergelijken met jouw belevenissen, maar ja, je moet wat hè?!
Veel plezier daar en tot skyps!
Besitos

Tirsa

edit je bent echt koel man! jij doet al die dingen ook gewoon lkkr ff. en je hebt nog geen help-ik-wil-terug-huil-huil-moment gehad?:P
ik vind het super leuk voor je maar ik mis je wel een beetje. vandaag bijv. de evolutie van de spin staat op ons te wachten man:P
nou veel plezier nog daar en ik hoor vast snel weer wat van je.
kusss

Joanne

Ediee! Echt leuk weer om te lezen! Ik zei toch dat je bruin terug moest komen :p ohja en meer.. hm.. Maar dat moest je vergeten. In ieder geval echt beter dat alles goed gaat enzo en ik ben echt benieuwd wat het allemaal gaat worden met die vrijwilligersprojecten!
xxxx

susie

wij waren gisteren even in utrecht op de vrijmarkt en daar stond ook een kraampje met allemaal spullen en de opbrengst was voor de opbouw van een school in Leon Nicaragua!!!!! Toevallig he!!

Renate

Hee Edit!
Leuk zeg wat je allemaal doet. De foto's zijn ook cool om te zien. Erg mooi allemaal. Echt leuk dat je helemaal in de cultuur komt daar.
Sterkte met je verbranding!

denise

Edie! Gelukkig gaat alles nog goed:) Je was wel erg verbrand he...pijnlijk! Maar cool dat je al aardig spaans kan praten. Dan kan je tenminste een beetje met de mensen communiceren daar, op straat enzo. Ga je met je project ook helpen in de sloppenwijken, of weet je dat nog niet? Dat is echt heel cool als je dat zou kunnen doen. Ik ben heel benieuwd wat voor werk je gaat doen over n paar weken. We horen het wel!
Kus

diane-jansen@hotmail.com

Ha meid! Als ik je avonturen lees, vind ik het nog steeds erg stoer van je dat je dit allemaal doet! En alles alleen!! Niks voor mij!
Hier in Langeraar is het erg rustig. Zonnetje schijnt vandaag, maar ik zal niet zo verbranden als jij! Jeetje! Kijk je uit?!
Morgen gaan je moeder en ik even weer wat dossier op orde brengen. Tja, moet ook gebeuren he;)
Ik hoef niet veel meer te werken en dan ga ik met verlof.

Geniet weer van je avonturen en tot schrijfs.
Groetjesss Diane

Rianne

Khad dit verhaaltje ook nog niet gelezen.. Ohh stout stout:-P
Maar tis leuk verhaal! Leuke dingen doe jij daar:-D Niet te veel flirten met die knapperds daar, strax kom je niet meer terug..
Geniet!