Edit in León, Nicaragua

Ik ben er!

Ola todos!

Ik ben er! Ik heb nog niet ontzettend veel gedaan maar wel veel gezien. Hier ook kort verslag van de reis en de eerste twee dagen.

Maandag heb ik een ontzettend leuke dag gehad! Ik hield een soort openhuis afscheidsfeestje achtig iets voor familie en vrienden. Er waren heel veel mensen gekomen en het was super gezellig! Heel erg bedankt daarvoor...

Woensdag ging mijn vlucht pas ´s avonds. Daarvoor moest ik nog afrijden voor mn rijbewijs en helaas ben ik daar wederom voor gezakt. Helaas helaas, maar heb nu andere dingen om me druk over te maken.

Rond half 8 gingen we (Ouders, Dick&Nicole en vrienden) naar Schiphol. Ik had nog steeds niet echt het gevoel dat ik ging. Maar na het koffers inchecken, koffie drinken en afscheid nemen was het toch echt tijd om door de douane te gaan. Zoals mijn vaders TomTom altijd zo mooi zegt:¨From now on you´re on your own...¨

Vlucht naar Londen ging goed, wel wat vertraging waardoor eenmaal op Londen aangekomen alle busjes weg waren dus moest nog een half uur lopen naar de goede terminal. Daar heb ik een uur of 10 geprobeerd te slapen op een ijzer bankje maar slaagde daar niet echt in. ´s Ochtends ontbeten, tijdens inchecken bleek dat een deel van mijn ticket wederom onvindbaar was (daar heb ik patent op) maar na verschillende balies van american airlines onveilig gemaakt te hebben kwam de ticket net zo snel weer terug als hij verdwenen was.

Vlucht naar Miami was lang en onrustig maar vliegtuig was luxe (eigen tv schermpje enzo) en de stewards en stewardessen waren erg aardig dus was allemaal goed te doen. Overstap naar Nicaragua op Miami verliep vlekkenloos.

Eenmaal in Nicaragua aangekomen moest ik allerlei stempeltjes halen en formuliertjes invullen dus kwam vrij laat uit het vliegveld. Daar stond iemand met een bordje met mijn naam. Aardige man met schattig klein zoontje. Hij had een aftanse auto, een taxi annex raceauto zonder airco waar hij zelf erg trots op was. na een rit van 2 en een half uur kwam ik dan eindelijk op plaats van bestemming aan. Veel tegenstellingen in dit land. Midden tussen de krotten staat een chevroletdealer... Voor mooie vila´s staan kleine meisjes te bedelen.. ik raak niet uitgekeken! Hoewel aan het einde van de rit mijn ogen af en toe dichtvallen. Mag ook welna een totale reis van 33 en een half uur! Gelukkig hoef ik terug niet zo lang te wachten...

Bij huis aangekomen krijg een een maaltijd voorgeschoteld, werk ik naar binnen en strompel dan naar boven. Ik kán niet meer... Vrijdag klein wandelingetje naar de stad gemaakt. Te veel indrukken om op te noemen. Arm jong vrouwtje komt op me af dat het zo warm is en dat haar baby geen melk heeft dus of ik voor haar wil kopen. Ik bezwijk voor het zielige verhaal (kom er namelijk verrassend goed uit met mn volksuniversiteit spaans (een een hoop handen en voeten natuurlijk)). Was alleen mn portomonnee vergeten dus beloof plechtig dat ik het een andere keer doe. Stond vanochtend alweer op het plein te wachten of ik er was en heb voor 14 euro voor haar voor 5 maanden babymelk gekocht. Misschien een beetje te veel maarja, ik moet nog wennen aan alle arme mensen.

Het eten is heel anders maar op zich goed te doen. ´s Ochtends krijg je wel westers eten, rest van dag niet.. Mijn kamer is klein maar er staan een kastje, bed en ventilator. What more do I need. Algemene badkamer is om de hoek, gootsteen heeft kraan zonder water, douche is koud maar maakt allemaal niet zo veel uit.. Ik kom er wel uit.

Nou, uiteindelijk nog best een heel verhaal, en dat maar over 2 dagen.. wordt nog wat, haha. Ga nu weer terug naar het huis lopen, kan ik nog even iets voor mezelf doen voordat ik weer de meest bizarre dingen moet eten en doen alsof ik het lekker vind (nee hoor valt mee, meer dan helft is wel goed te eten, andere helft: kauwen. doorslikken. glimlachen)

Tot snel! ¡Hasta pronto!

liefs een oververhitte Edit

Monica

Wow, klinkt allemaal best pittig!! En wat een lange reis, zeg.
Succes de komende tijd met wennen en alles.
x.

Ester en Leonie

Leuk om nu al wat van je te lezen.We hadden ook nog geluk je live te spreken,dat deedt ons beide errug goed!!!!!
Meid geniet hier enorm van,deze reis maak je maar een keer :-) Enne dat van die babyvoeding,ik zou hetzelfde gedaan hebben hoor.....Goed van je!Blijf dit vooral doen,mensen die het echt nodig hebben helpen.
Ik heb je bankrekeningnummer nog,zal er voor zorgen dat je de middelen hebt om het te blijven doen!!

Ellen

Whoow wat bijzonder allemaal!
Leuk om te lezen, geniet ervan!
xxx Ellen

daddy

nou meissie, we vonden (vinden!) het enorm spannend dat je dit allemaal doet maar t klinkt geweldig! xxx

idalien

klinkt super! ben heel blij dat we ook al ge-msnt hebben, kunnen we toch ff een soort van babbelen, wat we het laatste jaar ook nogal veel gedaan hebben.
ik heb er het volste vertrouwenin dat je een geweldige tijd hebt daar en als christen echt iets voor de mensen kan beteken....sorry, ff moederopmerking.xxxxxxxxxx

Ier!

hee eut!
klinkt heel goed, wat ben je toch een goeierd! Alleen niet te vaak melk weg geven anders kan je geen souvenir voor mij meenemen;)
Ik ben echt heel trots op je en ik hoop dat je nog 10 hele mooie en vooral interessante weken tegemoed gaat.
Geniet ervan en kom a.u.b. heel thuis......maar dat kan niet anders want volgens mij gaat dat best zo voor jezelf zorgen!?
Is je gast gezin leuk trouwens? Nou ik ga stoppen want anders neem ik die hele weblog in beslag!
I miss u! en ik hoop dat je in het zonnetje met een lekkere smeuiige cocktail ook nog even aan ons denkt;)

xxxxxxxx Ireut

Helga

Hoi edit

Dat klinkt als een echt avontuur. Veel indrukken en ook heel andere cultuur dus je hersenen maken vast overuren om het allemaal een plekje te geven. Wel ontzettend goed en ook stoer dat je zo`n avontuur in je eentje aangaat.
Wel erg leuk om je zo te volgen en ja snap heus dat het heel naar is allemaal zulke arme mensen te zien en zal vast niet handig zijn om zoveel geld aan ze te geven,maar vind het ook getuigen van een warm en goed hart .

veel succes en plezier daar
liefs en groetjes Helga

peter en suus

wauw he! Klinkt allemaal goed. Wat een avontuur!! Geniet ervan!! Enne....niet teveel naar die mooie donkere mannen kijken he : ) (sorry zusteropmerking)

Rianne

Hee! Leukleuk je verhaaltje:-)
Ik ben benieuwd naar foto's! Nee het is niet snel genoeg:-p
Maar succes met alles en veel plezier nog uiteraard!
Wat een superlange reis had je trouwens:-o Daar wordt je ook doooodmoe van. Ben je al beetje over je jetlag heen?
Ohja en dat jij nou spaans kan is echt cool (Tegen de tijd dat ik je weer zie kan je écht goed spaans denk ik:-p)

martine

Zo dat is wel even wat anders! echt super cool joh! Geniet ervan! het is erg leuk om zo met je mee te kunnen leven!

Denise

Een verhaal van Edit!Jeeej dacht ik blij.
Leuk om te lezen! Gelukkig gaat alles nog goed. Hoe is je gastgezin? Wordt je n beetje goed opgevangen?
En ik ben ook heel benieuwd naar je foto's! Ik kijk uit naar t volgende mailtje met: 'Edit heeft een nieuw verhaal/foto's!'
Hou je taai & have fun,
Kus!

liek

he girly,

echt super cool..
ben je al een beetje van je reis bij gekomen?
en hoe is het stadje?
nou meis laat snel weer wat van je horen
heel veel plezier.... en geniet er van...

liefs liek

Joanne

Ediiit! De rollen zijn omgekeerd :p haha. Ooh doet me echt weer denken aan onze eerste week in Kenia! Al die nieuwe indrukken enzo. Echt tof dat je nog echt met die mensen kan communiceren ook, haha..
Is het weer trouwens ook lekker? Ik heb al weer zin om je volgende verhaal te lezen en ik hoop dat je niet ziek wordt!

Dick

Hee zus! klinkt indrukwekkend allemaal, maaaaaaaar eh heb je de rum al gevonden, of heet dat daar melk?

Tirsa

he e!
wat ben ik blij dat je veilig bent aangekomen=) veel nieuwe indrukken gekregen lees ik. heftig man. kijk uit naar je volgende verhaal!
xx

Nicole

Hola!!
Wow, dat zijn inderdaad wel heel veel indrukken in die paar dagen! Wel heel erg leuk hoor! Heb gister Skype op de laptopp geinstalleerd en al hoopvol gekeken of je toevallig online was, maar helaas! Komt vast snel wel een keer!
Geniet ervan (disfruta!) en kijk nu al uit naar je nieuwe verhalen!
Kus

netty

leuk verhaal, je schrijft leuk, je ziet het voor je....
geniet maar, en succes met het omgaan met die bedelende mensen, daar kon jouw moeder ook niet zo goed tegen, sorry idalien, maar ja, het zal goed komen. heel veel plezier en geniet ervan de hartelijke groeten van ons in hoogland